Woolrich verkoop, woolrich biedt de beste in functioneel en elegant bovenkleding

Woolrich, Inc., in 1830 opgericht door John Rich en Daniel McCormick, is de oudste fabrikant van outdoor kleding in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd opgericht met het oog op de productie van stof voor de echtgenotes van jagers, houthakkers en stropers. Later heeft het bedrijf ook uitgerust kleding levert aan de Amerikaanse Burgeroorlog en 1939-1940 Antarctische expeditie Richard E. Byrd.
De 1830 wol molen bevond zich op Little Plum Run in Dunnstable Township,woolrich outlet nederland Clinton County, Pennsylvania. Wol productie stopten er rond 1843-1845 als gevolg van onvoldoende watervoorziening. Het bedrijf kocht 300 acres bij Chatham’s Run in de omgeving van Pine Creek Township in 1834 en bouwde een houtzagerij. Rich kocht interesse McCormick’s in 1843, en in 1845 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe fabriek in het Chatham’s Run locatie. De 1.845 molen bestaat niet meer in de oorspronkelijke configuratie maar de locatie blijft de site van de belangrijkste activiteiten Woolrich, dat zich ontwikkeld tot een bedrijf stad nu bekend staat als Woolrich, Pennsylvania. De 1.830 molen werd later gebruikt voor opslag en bewoning; Bekend als de Rich-McCormick Wollen Factory, woolrich jas dames werd in 1985 aan het Nationaal register van historische plaatsen toegevoegd.

7

Een ander lid van de familie Rich, Robert F.Rich, geleid Woolrich voor vele jaren en was ook een oude Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Presenteren 18 jaar tussen 1931 en 1951, werd hij bekend als een vocale tegenstander van de New Deal en (net als veel andere leden van zijn familie), woolrich jas hereneen belangrijke aanhanger van Lycoming College.
Na camping populair groeide in de jaren 1970, Woolrich leed in de jaren 1980 als gevolg van andere bedrijven die willen concurreren. Gedurende vele jaren, hebben hun concurrenten L.l. Bean, Eddie Bauer, Timberland, The North Face, Patagonia en Columbia Sportswear geweest. In 1990, Woolrich loslaten van de helft van de 2600 werknemers landelijk door de toenmalige president Wade S. Judy als gevolg van minder orders. In datzelfde jaar, woolrich jassen heren het bedrijf sloot ook zes fabrieken in Pennsylvania, Nebraska en Colorado voor ongeveer vijf jaar en uitbesteed werk naar Mexico, waardoor ze met ongeveer 1.400 medewerkers. Sindsdien zijn de aantallen de werkgelegenheid bleef veranderen, met ongeveer 500 vanaf 2008 en ongeveer 200 in 2013. In 1998, Woolrich op voorwaarde dat de kleding gebruikt in de film The Horse Whisperer.
In 2007 heeft de onderneming op de lange tijd president en CEO, Roswell Brayton, Jr., overleden na instorten in de Woolrich hoofdkwartier. Hij was een zesde generatie lid van de familie Rich en bij het bedrijf in 1977 en werd woolrich nederland president in 1996 en CEO van het volgend jaar. De huidige president, Nick Brayton, en vice-president Joshua Rich, vertegenwoordigen de zevende en achtste generaties van de rijke familie om te dienen in het bestuur van de onderneming. In januari 2013 werd John Ranelli benoemd tot President en CEO van Central Garden & Pet Company en zijn ‘non-executive’ Voorzitter van de Raad titel behield bij Woolrich. In mei kondigde het bedrijf dat ze had plannen om meer van hun personeel te verplaatsen naar de Verenigde Staten.
In september 2013, Woolrich samen met Portland Product Werks (PPW) om schoenen, woolrich winterjas een nieuwe lijn voor Woolrich vervaardigen. PPW wordt geleid door Sean Beers, een voormalig werknemer van Columbia Sportwear, een Woolrich concurrent. Ze debuteerde de Woolrich schoeisel lijn op de Salt Lake City Outdoor Retailer Winter Market in januari 2014 in Las Vegas in februari en in de herfst van 2014 in New York.
In 2014, Woolrich jassen samengewerkt met Dogfish Head Brewery door het vrijgeven van de limited edition Pennsylvania Tuxedo, een spar enchanced pale ale. In 2015 vierde het bedrijf en behaalde haar 185-jarig bestaan met een kunstgalerie show in haar winkel in New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *